Πως να δουλεύεις ταξιδέυοντας με το laptop σου | Technus Ελληνική Freelance Πλατφόρμα - Technus

Πως να δουλεύεις ταξιδέυοντας με το laptop σου

Το ταξίδι και η εργασία με ένα laptop, μπορεί να εξελιχθεί σε μια εμπειρία ζωής, επιτρέποντάς σου να εργάζεσαι από οπουδήποτε στον κόσμο εξερευνώντας ταυτόχρονα νέα μέρη. Ωστόσο, απαιτεί ένα ορισμένο επίπεδο προγραμματισμού και προετοιμασίας για να διασφαλίσεις ότι έχεις όλα όσα χρειάζεσαι για να είσαι παραγωγικός όσον αφορά την εργασία σου, ενώ βρίσκεσαι εν κινήσει. 


Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε 7 συμβουλές για το "πώς να ταξιδεύεις και να εργάζεσαι με το laptop".




Επίλεξε τον σωστό εξοπλισμό

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη όταν ταξιδεύεις και εργάζεσαι με το φορητό υπολογιστή σου είναι ο εξοπλισμός. Θες να βεβαιωθείς ότι έχεις έναν φορητό υπολογιστή που είναι ελαφρύς και φορητός, αλλά αρκετά ισχυρός για να χειρίζεται όλες τις εργασίες σου. Φρόντισε επίσης να επενδύσεις σε μια καλής ποιότητας τσάντα ή σακίδιο πλάτης που μπορεί να κρατήσει τον φορητό υπολογιστή σου ασφαλή ενώ βρίσκεσαι εν κινήσει.


Αξιόπιστη πρόσβαση στο διαδίκτυο

Η ύπαρξη σύνδεσης στο Διαδίκτυο είναι ζωτικής σημασίας όταν εργάζεσαι εξ αποστάσεως. Βεβαιώσου ότι έχετε πρόσβαση σε internet όπου κι αν πας. Μια επιλογή, είναι να αγοράσεις ένα φορητό σημείο πρόσβασης Wi-Fi που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να συνδεθείτε στο διαδίκτυο από οπουδήποτε. Εναλλακτικά, μπορείς να ερευνήσεις και να εντοπίσεις χώρους όπως καφετέριες με αξιόπιστη και ασφαλή συνδεσιμότητα σε δίκτυο Wi-Fi που μπορείς να χρησιμοποιήσετε για εργασία. Τελευταία επιλογή, αν και όχι τόσο αξιόπιστη πάντα (περισσότερο θα έλεγε κανείς μάλλον είναι λύση ανάγκης), η χρήση δεδομένων (data) από το κινητό σου.


Καθόρισε το πρόγραμμα εργασίας σου

Όταν εργάζεσαι ενώ ταξιδεύεις, είναι σημαντικό να προγραμματίσεις εκ των προτέρων το πλάνο που αφορά την εργασία σου. Αυτό σε βοηθάει να διασφαλίσεις ότι έχεις αρκετό χρόνο ώστε να ολοκληρώσεις τα task σου, ενώ παράλληλα έχεις χρόνο να εξερευνήσεις και να απολαύσεις το μέρος από το οποίο επέλεξες να εργαστείς. Κάνε ένα πρόγραμμα και τήρησέ το, προσέχοντας να μη δεσμευτείς υπερβολικά και αγχωθείς.


Χρησιμοποίησε εργαλεία παραγωγικότητας (productivity tools)

Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα εργαλεία που μπορούν να σε βοηθήσουν να παραμείνεις συγκεντρωμένος και αποτελεσματικός όταν εργάζεσαι εξ αποστάσεως. Σκέψου να χρησιμοποιήσεις εργαλεία όπως το Trello, το Asana ή το Monday.com για να διαχειριστείς τις εργασίες και τις προθεσμίες σου. Επιπλέον, χρησιμοποίησε εργαλεία όπως το Grammarly ή το Hemingway Editor για να διορθώσεις την εργασία σου και να διασφαλίσετε ότι επικοινωνείς αποτελεσματικά τις ιδέες σου.


Θέσε προτεραιότητες στα tasks που απαρτίζουν την εργασία σου

Όταν ταξιδεύεις, είναι σημαντικό να δίνεις προτεραιότητα σε κάποια tasks για να βεβαιωθείς ότι κάνεις πρώτα την πιο σημαντική δουλειά. Αυτό θα σε βοηθήσει να αποφύγεις να μείνεις πίσω στη δουλειά και να αισθάνεσαι καταπονημένος. Κάνε μια λίστα με τις κορυφαίες προτεραιότητές σου.




Κάνε συχνά διαλείμματα

Η απομακρυσμένη εργασία που συνδυάζεται με ταξίδια και συχνή μετακίνηση μπορεί να είναι έντονη, επομένως είναι σημαντικό να κάνεις τακτικά διαλείμματα για να επαναφορτίσεις τις μπαταρίες σου και να φρεσκάρεις τη σκέψη σου. Πήγαινε μια βόλτα, εξερεύνησε το περιβάλλον γύρω σου ή απλώς αφιέρωσε λίγο χρόνο σε κάτι που σου αρέσει να κάνεις για να χαλαρώσεις.


Μείνε οργανωμένος

Όταν είσαι εν κινήσει, είναι εύκολο να "χάσεις τον μπούσουλα". Φρόντισε να παραμείνεις οργανωμένος, διατηρώντας την τσάντα ή το σακίδιο του laptop σου τακτοποιημένο και έχοντας ένα σύστημα οργάνωσης των αρχείων και των εγγράφων της εργασίας σου. Θα με θυμηθείς όταν χρειαστεί να τρέξεις για μια εργασία που εμφανίστηκε από το πουθενά ενώ χαλάρωνες σε κάποια παραλία.


Κλείνοντας, το ταξίδι και η εργασία είναι μια εκπληκτική εμπειρία που προσφέρει μια σειρά από οφέλη, όπως αυξημένη ελευθερία, βελτιωμένη παραγωγικότητα, ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, καθώς και ευκαιρίες δικτύωσης.

Εάν θες να έχεις την ευκαιρία να εργαστείς εξ αποστάσεως ενώ ταξιδεύεις, αδράξτε την ευκαιρία, γίνε freelancer στην Technus και αξιοποιήστε τη στο έπακρο!