Τι σημαίνει ιστοσελιδα; | Technus Ελληνική Πλατφόρμα Freelancers - Technus

Τι σημαίνει ιστοσελιδα;

Τι σημαίνει ιστοσελίδα;


Μια ιστοσελίδα είναι ένα έγγραφο, το οποίο προβάλλεται με ένα πρόγραμμα περιήγησης του διαδικτύου (browser). Μπορείτε να μπείτε σε μια ιστοσελίδα εισάγοντας τη διεύθυνση URL στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Μια ιστοσελίδα μπορεί να περιέχει κείμενο, γραφικά και υπερσυνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες και αρχεία.


Όταν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο που παρέχεται από μια μηχανή αναζήτησης, έχετε πρόσβαση σε μια ιστοσελίδα. Το Διαδίκτυο αποτελείται από εκατομμύρια ιστοσελίδες, με περισσότερες να προστίθενται καθημερινά.


Μια ιστοσελίδα χρησιμοποιείται συχνά για να παρέχει πληροφορίες στους αναγνώστες, συμπεριλαμβάνοντας πολλές φορές εικόνες και βίντεο ώστε βοηθούν στην απεικόνιση των θεμάτων. Επιπλέον, η ιστοσελίδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο για την πώληση προϊόντων ή υπηρεσιών στους χρήστες. 


Πολλές ιστοσελίδες συνθέτουν έναν ιστότοπο. Μια κεντρική τοποθεσία ιστοσελίδων που σχετίζονται και έχουν πρόσβαση στην αρχική σελίδα του ιστότοπου χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης. Για παράδειγμα, η διεύθυνση URL του ιστότοπου της Technus είναι https://www.technus.gr


Πώς να ανοίξετε μια ιστοσελίδα


Η προβολή μιας ιστοσελίδας απαιτεί ένα πρόγραμμα περιήγησης, όπως το Internet Explorer, Edge, Opera, Firefox ή Chrome. Για παράδειγμα, διαβάζετε αυτήν την ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης. Μόλις μπείτε σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, μπορείτε να ανοίξετε μια ιστοσελίδα εισάγοντας τη διεύθυνση URL στη γραμμή διευθύνσεων. Για παράδειγμα, πληκτρολογώντας "https://technus.gr/home/post-project" (ή κάνοντας αντιγραφή - επικόλληση), ανοίγει η σελίδα της Technus για την εύρεση επαγγελματία. Εάν δε γνωρίζετε τη διεύθυνση URL του ιστότοπου που θέλετε να επισκεφτείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή αναζήτησης για να το βρείτε και να την αναζητήσετε με λέξεις-κλειδιά.


Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός ιστότοπου και μιας ιστοσελίδας;


Ο ιστότοπος είναι μια κεντρική τοποθεσία η οποία περιέχει περισσότερες από μία ιστοσελίδες. Για παράδειγμα, η Technus θεωρείται ένας ιστότοπος, ο οποίος περιλαμβάνει πολυάριθμες διαφορετικές ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένης της ιστοσελίδας που διαβάζετε τώρα.


Ποιες μορφές έχουν τα αρχεία μιας ιστοσελίδας;


Η πιο κοινή μορφή αρχείου μιας ιστοσελίδας τελειώνει με την επέκταση ".html". Οι περισσότερες ιστοσελίδες λοιπόν εμφανίζονται στον αναγνώστη ως αρχείο HTML.


Οι σελίδες που δημιουργούνται από σενάρια από την πλευρά του διακομιστή ενδέχεται να έχουν την επέκταση της γλώσσας προγραμματισμού που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία αυτού του σεναρίου. Για παράδειγμα, μπορεί μια σελίδα να δημιουργείται με PHP. Οι σελίδες που δημιουργούνται με PHP, συχνά έχουν ένα δυναμικό στοιχείο, όπως η άντληση πληροφοριών από μια βάση δεδομένων για τη δημιουργία της σελίδας HTML που προβάλλετε στο πρόγραμμα περιήγησης σας. Σημαντικό είναι να καταλάβουμε ότι η επέκταση αρχείου είναι .php, όμως η μορφή αρχείου είναι HTML.