Πώς να βρω λογότυπο; | Technus Ελληνική Πλατφόρμα Freelancers - Technus

Πώς να βρω λογότυπο;

Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Τα λογότυπα αντιπροσωπεύουν μια επιχείρηση παρέχοντας μια οπτική αναπαράσταση του "τι είναι" και "τι κάνει". Η εύρεση της σωστής εικόνας για το λογότυπο της επιχείρησής είναι ένα κρίσιμο βήμα για την προσέλκυση νέων πελατών και τη δημιουργία επωνυμίας (brand).


Artwork


Αποφύγετε να πραγματοποιήστε μια τυχαία αναζήτηση clip art και να αποθηκεύστε ένα αντίγραφο της δωρεάν εικόνας JPG ή GIF στον υπολογιστή σας. Αυτό διότι:

  • Ενδεχομένως να μη σας παραχωρούνται τα δικαιώματα
  • Τα clip art είναι ευρέος χρησιμοποιημένα και μπορεί να τυγχάνει να τα χρησιμοποιεί πάνω από μια εταιρία.
  • Πολλοί ιστότοποι αποθηκεύουν εικόνες clip art σε αρχεία χαμηλής ποιότητας και αυτές οι εικόνες δε θα αναπαραχθούν σωστά χωρίς τα σωστά προγράμματα υπολογιστή και έναν επαγγελματία γραφίστα. 


Οι εικόνες clip art βοηθάνε ώστε να καταλάβει ο σχεδιαστής / γραφίστας σας, τι είναι αυτό που ζητάτε. Εάν είναι αναπόφευκτο να ακολουθήσετε αυτήν την επιλογή, επιλέξτε έναν ιστότοπο με clip art που προσφέρει vector graphics (διανυσματικά γραφικά). Τα vector graphics μπορούν να κλιμακωθούν σε οποιοδήποτε μέγεθος χωρίς απώλεια ανάλυσης. Να ελέγχετε πάντα τα πνευματικά δικαιώματα πριν κάνετε μια αγορά, για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως στο μέλλον.


Ευανάγνωστο


Ένας καλός σχεδιασμός εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ποιος το σχεδίασε, επαγγελματίας ή κάποιο αυτόματο πρόγραμμα; Ποιο ήταν το budget που ορίσατε για τη δημιουργία του; Όπως και να έχει, αυτό που στο τέλος θα μετρήσει πραγματικά είναι η αναγνωσιμότητα. Οι εντυπωσιακές γραμματοσειρές σε συνδυασμό με τις λεπτομερείς εικόνες, μπορεί να μη λειτουργούν για διαφημίσεις μεγάλης κλίμακας. Η δημιουργία οπτικής σύνδεσης με πιθανούς πελάτες μέσω μιας πινακίδας ή διαφημιστικής πινακίδας σας δίνει το πολύ τέσσερα δευτερόλεπτα για να τραβήξετε την προσοχή τους. Εάν ένας πιθανός πελάτης δεν μπορεί να αποφασίσει ποιος είστε και τι κάνετε σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, το πιθανότερο είναι ότι δε θα χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας. Το να διατηρείτε τον σχεδιασμό του λογοτύπου σας απλό (γνωστό και ως minimal logo design), αυξάνει την ορατότητά σας.


Λογισμικό Δημιουργίας Λογότυπου (Logo Creation Software)


Ακόμα και αν οι καλλιτεχνία είναι για εσάς μια άγνωστη λέξη, το λογισμικό δημιουργίας λογότυπων μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε ένα υπέροχο λογότυπο. Το λογισμικό δημιουργίας λογότυπου προσφέρει πρότυπα προσαρμοσμένα σε πολλούς τύπους επιχειρήσεων και θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έναν επαγγελματικό σχεδιασμό. Προσοχή όμως, διότι και εδώ υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να μοιράζεστε το λογότυπό σας με κάποια άλλη εταιρία


Κόστος


Η πρόσληψη ενός επαγγελματία σχεδιαστή γραφικών (graphic designer) εξακολουθεί να είναι η καλύτερη επιλογή, για τη δημιουργία μιας αντιπροσωπευτικής εικόνας για την επιχείρησή σας. Ενώ οι διαφημιστικές εταιρείες υψηλών προδιαγραφών χρεώνουν χιλιάδες δολάρια για μια επαγγελματική καμπάνια σχεδιασμού, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα προσλαμβάνοντας έναν ανεξάρτητο σχεδιαστή (freelancer). Οι ανεξάρτητοι επαγγελματίες - σχεδιαστές, χρεώνουν πολύ λιγότερο από τις διαφημιστικές εταιρείες. Μπορείτε να επισκεφθείτε ιστοσελίδες με επαγγελματίες για τέτοιου είδους εργασίες, όπως η Technus. Θα εντυπωσιαστείτε με το πόσα διαφορετικά στυλ επαγγελματιών θα μπορείτε συζητήσετε ώστε να βρείτε τελικά αυτόν που σας ταιριάζει!