4 λόγοι για συνεργασία με freelancer graphic designer | Technus Ελληνική Πλατφόρμα Freelancers - Technus

4 λόγοι για συνεργασία με freelancer graphic designer

Εάν θέλεις να σχεδιάσεις ή να ανανεώσεις την εταιρική ταυτότητα της επιχείρησης σου, η συνεργασία με ένα freelancer graphic designer αποτελεί την ιδανική λύση. Το λογότυπο και τα λοιπά σχέδια που προορίζονται για επαγγελματική χρήση, είναι σημαντικό να μεταδίδουν με μια ματιά το μήνυμα που θες να προωθήσεις. Εφόσον αποτελούν την οπτική απεικόνιση της εταιρίας είναι σημαντικό να είναι εμπνευσμένα από την κουλτούρα και τη φιλοσοφία της.

Για να απεικονιστούν σωστά οι αξίες που πρεσβεύει μια εταιρία, χρειάζεται ένα αναλυτικό brief στον εκάστοτε συνεργάτη που θα επιλέξεις. O freelancer graphic designer θα δημιουργήσει ξεχωριστά σχέδια με σκοπό να ενδυναμώσει το brand σου και τη συνολική εικόνα της επιχείρησης.

Παρακάτω θα βρεις 4 λόγους που αξίζει να εμπιστευτείς την εταιρική σου ταυτότητα σε έναν freelancer graphic designer σήμερα.

Αναθέτοντας την εργασία στον κατάλληλο επαγγελματία εξοικονομείς χρόνο και πόρους

Η πίεση της δουλειάς σε αναγκάζει πολλές φορές να πάρεις γρήγορες αποφάσεις. Για παράδειγμα, να αναλάβεις ένα έξτρα project εσύ ή η ομάδα σου στο οποίο δεν ειδικεύεστε. Η πιο συμφέρουσα λύση από άποψη χρόνου και εξοικονόμησης πόρων είναι η ανάθεση της εργασίας σε κάποιο εξειδικευμένο εξωτερικό συνεργάτη.

Η οπτική του επαγγελματία graphic designer

Ένας έμπειρος freelancer graphic designer μπορεί να δώσει μια διαφορετική οπτική στο brand σου, η οποία θα αναδείξει ακόμη περισσότερο την δουλειά σου. Το αποτέλεσμα που έχεις στο μυαλό σου, ως το επιθυμητό,  μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο. Βλέποντας το δείγμα της δουλειάς του freelancer από παρόμοια project που έχει αναλάβει ή από τα προσχέδια με βάση το brief σου, .

Σημασία στο ποιοτικό αποτέλεσμα

Οι freelancers έχουν ιδιαίτερη προσήλωση στο ποιοτικό αποτέλεσμα. Σαν ελεύθεροι επαγγελματίες κρίνονται αυστηρά από τις δουλειές που παρουσιάζουν στο portfolio τους. Καθότι η κάθε συνεργασία είναι σημαντική, δίνουν αξία στη διατήρηση των επαγγελματικών σχέσεων και μετά την ολοκλήρωση του project. Είναι σημαντικό να επιλεχθούν ξανά από τον ίδιο πελάτη για ένα διαφορετικό έργο. Η συγκεκριμένη τακτική είναι η πλέον συμφέρουσα για εταιρείες και επιχειρήσεις, καθώς δεν θα έχουν ένα τυποποιημένο αποτέλεσμα.

Από σχέδιο σε ολοκληρωμένη καμπάνια

Μια στοχευμένη παρουσίαση της εταιρικής σου ταυτότητας μπορεί να δώσει το έναυσμα για μια επιτυχημένη ολοκληρωμένη διαφημιστική καμπάνια. Ο επαγγελματίας graphic designer μπορεί να σας δώσει την κατεύθυνση της ιδέας για το project που θα αναλάβει το οποίο θα είναι η βάση για να μπορέσετε να εξελίξετε το brand σας. Ακολουθώντας μια δομημένη στρατηγική marketing και εφαρμόζοντας τις ιδέες του graphic designer μπορείτε να διαμορφώσετε την εταιρική σας παρουσία. Το σήμα σας θα γίνεται άμεσα αναγνωρίσιμο και το κοινό θα ξέρει ακριβώς το αντικείμενο εργασίας σας. Έχοντας διαμορφώσει μαζί την εταιρική σας ταυτότητα, και διατηρώντας μια καλή επαγγελματική σχέση μπορείτε να συνεργαστείτε ξανά στο μέλλον για τη δημιουργία κάποιου προωθητικού banner, infographics ή αναλώσιμων συσκευασιών. Το κόστος των υπηρεσιών θα είναι σαφώς μικρότερο, καθότι είναι μεμονωμένα projects και όχι μια χρόνια έμμισθη συνεργασία.

Σύμφωνα με έρευνες το 92.6% των ανθρώπων αναφέρει ότι τα οπτικά στοιχεία είναι ο νούμερο 1 παράγοντας που επηρεάζει τη γνώμη τους σχετικά με μια αγορά. Προκειμένου η επιχείρηση σου να μην είναι «ορατή» μόνο το υπόλοιπο 7.4% ξεκίνα την απεικόνιση του brand σου σήμερα! Είναι πολύ πιο εύκολο από ότι σκέφτεσαι καθώς έχεις να κάνεις μόνο 2 πράγματα. Να επισκεφτείς το ελληνικό δίκτυο freelancers της  Technus και να ανεβάσεις το γραφιστικό project που θες να υλοποιηθεί με απλά βήματα. Διάβασε περισσότερα εδώ.