Ποιες επιχειρήσεις συνεργάζονται με freelancers | Technus Ελληνική Πλατφόρμα Freelancers - Technus

Ποιες επιχειρήσεις συνεργάζονται με freelancers

Ποιες επιχειρήσεις συνεργάζονται με freelancers

Ο πλέον σύγχρονος τρόπος για την ολοκλήρωση ειδικών projects είναι η επιλογή εξειδικευμένων freelancers. Ανεξαρτήτως του μεγέθους της επιχείρησης σου, μπορείς να επενδύσεις σε έμπειρους συνεργάτες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην ελεύθερη αγορά αναλαμβάνοντας τα ειδικά projects.

Οι παρακάτω 3 τύποι επιχειρήσεων που συνεργάζονται συνήθως με freelancers τεχνολογικών και επιστημονικών κλάδων.

 

  1.       Startups

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις που απασχολούν έως 10 άτομα είναι ένας τύπος επιχείρησης που συνηθίζει να στελεχώνεται από freelancers. Αυτό συμβαίνει γιατί οι startups είναι καινούργιοι οργανισμοί οι οποίοι στηρίζουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα σε μια καινοτόμα ιδέα.  Η απασχόληση του προσωπικού με το κύριο κομμάτι εργασίας της εταιρείας καθώς και οι ιδιαίτερες ανάγκες μιας startup, οδηγούν στην αναζήτηση νέων συνεργατών. Για παράδειγμα, μια εταιρία που έχει δημιουργηθεί από μια ομάδα προγραμματιστών οι οποίοι είχαν μια ανατρεπτική ιδέα για κάποια εφαρμογή. Θα χρειαστεί σίγουρα εξωτερική βοήθεια για την ολοκλήρωση του μάρκετινγκ ώστε να επικοινωνήσει το project της. Αναθέτοντας έργα της startup σου σε ελεύθερους επαγγελματίες, μειώνεις τα κόστη μισθοδοσίας  και αυξάνεις την ποιότητα των υπηρεσιών σου. Οι freelancers παρουσιάζουν ένα εμπλουτισμένο portfolio από προηγούμενες εργασίες τους, ώστε να είσαι σίγουρος για την επιλογή του κατάλληλου συνεργάτη.

  1.       Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Οικογενειακές ιδιωτικές εταιρείες που απασχολούν από 10 έως 250 υπαλλήλους χρειάζονται τους κατάλληλους συνεργάτες για να εξελιχθούν στον τομέα τους. Εταιρίες τέτοιου μεγέθους στην Ελλάδα, έχουν δείξει ότι έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια να επιβιώσουν καθώς ανταγωνίζονται πολυεθνικές. Για να αντέξουν στο χρόνο, χρειάζεται να ακολουθούν τον παλμό της αγοράς, και πολλές φορές να τον προβλέπουν. Αυτό ακριβώς μπορεί να προσφέρει στο σύνολο της επιχείρησης ένας εξωτερικός συνεργάτης με εξειδικευμένη εμπειρία. Η συμβολή ειδικών σε τομείς, στους οποίους η επιχείρηση είναι αδύναμη, αποτελεί μια ανεκτίμητη επένδυση. Εάν διατηρείς μια μικρομεσαία επιχείρηση, μπορείς να δώσεις τονωτικές ενέσεις αναβάθμισης, μισθώνοντας για συγκεκριμένες εργασίες ειδικούς επαγγελματίες. Για παράδειγμα, μπορεί να χρειάζεσαι βοήθεια για τη δημιουργία ή την ανανέωση του site ή για τη μετάφραση κειμένων ώστε να δραστηριοποιηθείς σε μίαν άλλη αγορά του εξωτερικού. Το υπάρχον εργατικό δυναμικό μπορεί να γνωρίζει πολύ καλά το προϊόν ή την υπηρεσία που προσφέρεις αλλά δε θα ήταν η βέλτιστη λύση για την αναβάθμιση της επιχείρησης σου, τόσο σε επίπεδο εξειδίκευσης όσο και χρόνου. 

  1.   Μεγάλες εταιρίες

Ο συγκεκριμένος τύπος εταιρειών είναι περισσότερο εξοικειωμένος με την πρόσληψη εξωτερικών συνεργατών. Αν και διαθέτουν ολοκληρωμένα τμήματα για τους περισσότερους τομείς που δραστηριοποιούνται είναι πολλές οι φορές που χρειάζονται ένα εξωτερικό boost από τους κατάλληλους επαγγελματίες. Το χρονοδιάγραμμα και ο αριθμός των projects είναι το πιο αγχωτικό part των μεγάλων εταιριών. Ο μεγαλύτερος στόχος μετά από ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα είναι η διατήρηση της εμπιστοσύνης. Έτσι, όταν μια μεγάλη εταιρία ή πολυεθνική χρειάζεται ενίσχυση σε κάποιο project προτιμά να συνεργαστεί με κάποιον έμπειρο επαγγελματία του εκάστοτε κλάδου. Ο επαγγελματίας θα συνδράμει με την εργασία του στο τελικό αποτέλεσμα και στην τήρηση των deadlines. Σε αντίθετη περίπτωση, θα χρειαζόταν να προσλάβει συνεργάτες, που μετά το πέρας των project να μην είναι δυνατόν να απορροφηθούν από την εταιρία.   

Βρες τον κατάλληλο επαγγελματία για το project σου

Αν αναρωτιέσαι ποίες επιχειρήσεις συνεργάζονται με freelancers, η απάντηση είναι αυτές που θέλουν να εξελιχθούν. Η πιο σημαντική απόφαση για ένα τμήμα HR ή έναν εργοδότη είναι η επιλογή του κατάλληλου επαγγελματία για  αντίστοιχο τομέα. Στην Technus θα βρεις επαγγελματίες των μεγαλύτερων επιστημονικών κλάδων, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν με τις ιδέες και την εμπειρία τους στην αναβάθμιση της επιχείρησης σου. Ανάρτησε ένα project στο οποίο θες βοήθεια σήμερα, και βρες άμεσα τον freelancer που σου ταιριάζει.