Μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί εμπιστεύονται freelancers | Technus Ελληνική Πλατφόρμα Freelancers - Technus

Μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί εμπιστεύονται freelancers

Μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί εμπιστεύονται freelancers για τις εργασίες τους. Στην Ελλάδα όλο και περισσότεροι οργανισμοί και επιχειρήσεις συνεργάζονται με freelancers. Στο εξωτερικό η κάλυψη θέσεων εργασίας με remote freelancers αποτελεί πάγια τακτική, ειδικά για όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σε τεχνολογικούς και επιστημονικούς τομείς. Πρόκειται για μια «δοκιμασμένη συνταγή» που έχει ευδοκιμήσει και έχει αποφέρει συνολικά οφέλη για την επιχείρηση και τα έργα της.  

Meta & GoPro επιλέγουν freelancers

Η Meta και η GoPro δουλεύουν κατά κόρον με ελεύθερους επαγγελματίες στους οποίους εμπιστεύονται project παγκόσμιας εμβέλειας. Η Meta, γνωστή μέχρι πρότινος ως Facebook, κατέχει τις μεγαλύτερες πλατφόρμες social media όπως είναι το Instagram και το Whatsapp. Επιλέγει freelancers για την ολοκλήρωση εργασιών που χρειάζονται τη συμβολή copywriters, marketeer, developers.

Αντίστοιχα, η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας GoPro Inc, η οποία είναι γνωστή για τις κάμερες δράσης και το λογισμικό επεξεργασίας βίντεο, συνεργάζεται με freelancers για τις εργασίες της. Συγκεκριμένα, αναζητά επαγγελματίες που έχουν ειδίκευση σε software, hardware και μάρκετινγκ.

Πως οι εξειδικευμένοι freelancers βοηθούν την επιχείρηση σου

Τεχνολογικοί κολοσσοί εμπιστεύονται freelancers - Amazon, Apple και Tesla ενδυναμώνουν επίσης το προσωπικό τους με ελεύθερους επαγγελματίες για την υλοποίηση των project τους. Εφαρμόζοντας τη συγκεκριμένη τακτική, οι εταιρίες εξασφαλίζουν ποιοτικά αποτελέσματα σε ορισμένο χρονικό διάστημα. Οι εμπορικές εταιρίες που χρειάζονται τη δημιουργία eshop ή γραφιστικών για τα προϊόντα τους απευθύνονται σε freelancers για να εξασφαλίσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αντίστοιχα, τα banner και οι διαφημιστικές καμπάνιες, λόγω εποχικότητας υλοποιούνται  με μεμονωμένες συνεργασίες με freelancers.

Οι εταιρείες - τεχνολογικοί κολοσσοί εμπιστεύονται freelancers με εμπειρία για να κερδίσουν ένα ποιοτικό αποτέλεσμα. Επενδύουν σε freelancer επαγγελματίες σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε project.  Επιτυχημένες τακτικές σαν αυτή δίνουν έμπνευση και θάρρος σε εταιρείες διαφορετικού μεγέθους να αναπτυχθούν. Μπορείς να επενδύσεις και εσύ στην επιλογή freelancer για την ολοκλήρωση custom εργασιών, όπως οι κολοσσοί του τεχνολογικού κόσμου και να δεις την απόδοση της εταιρείας σου να αυξάνεται.

Το παράδειγμα της Tesla

Η Tesla άλλαξε τον τρόπο αγοράς των αυτοκινήτων υλοποιώντας eshop για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα. Ανακοινώνοντας το κλείσιμο των boutique της, έφερε έναν αέρα ανανέωσης στον παραδοσιακό τρόπο εμπορίας των αυτοκινήτων. Στο όραμα της για τη δημιουργία καινοτόμου eshop στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, βοήθησαν καταρτισμένοι freelancers. Από την συνεργασία η εταιρία κέρδισε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα από guru του είδους και οι freelancers μια εντυπωσιακή συνεργασία για το portfolio τους. H μαγεία της ελεύθερης αγοράς είναι ότι δε βάζει σύνορα στα οράματα των επιχειρηματιών.

Προσαρμόζεται ευκολότερα στα projects

Η προϋπηρεσία του επαγγελματία συμβάλει στη γρηγορότερη προσαρμογή με τα projects. Συγκεκριμένα, η συνεργασία με συναφείς εταιρίες του κλάδου  (π.χ. εταιρείες τεχνολογίας) συνθέτουν ένα εξειδικευμένο portfolio που αποτελεί το μεγαλύτερο εφόδιο στη φαρέτρα του freelancer.  Η γνώση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του κλάδου και του ανταγωνισμού σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία είναι όσα χρειάζεται η επιχείρηση σου από έναν εξωτερικό συνεργάτη.

Σε πρόσφατη μελέτη του Harvard Business School και του Boston Consulting Group (BCG), το 40% των επιχειρήσεων (ΗΠΑ) δήλωσε ότι η πρόσληψη ελεύθερων επαγγελματιών με υψηλή εξειδίκευση τους βοήθησε με την αύξηση της παραγωγικότητας και της καινοτομίας.

Ο «κινητήρας» κάθε επιχείρησης είναι οι άνθρωποι που τη στελεχώνουν. Η επιλογή των κατάλληλων συνεργατών θα βοηθήσει την εξέλιξη της εταιρίας σου. Είναι εντυπωσιακό πως δίνεται η δυνατότητα σε startups δύο ατόμων να μπορούν να συνεργαστούν με έμπειρους επαγγελματίες χωρίς περιορισμούς τοποθεσίας, οικονομικούς και χρονικούς. Η Technus δίνει τη δυνατότητα στην επιχείρηση σου να συνεργαστεί με κορυφαίους επαγγελματίες τεχνολογικών και επιστημονικών πεδίων από όλη την Ελλάδα.

Ξεκίνα σήμερα τη συνεργασία σου με έναν επιτυχημένο επαγγελματία, ανεβάζοντας ένα project!