Αποτελεσματική συνεργασία με freelancers | Technus Ελληνική Πλατφόρμα Freelancers - Technus

4 τρόποι για αποτελεσματική συνεργασία με freelancers

Αποτελεσματική συνεργασία με freelancers - Το κλειδί είναι η επικοινωνία


Η διοίκηση της εταιρίας θα έχει βρεθεί αρκετές φορές αντιμέτωπη με την πρόκληση αξιολόγησης των κατάλληλων υποψηφίων για τη στελέχωση της. Ενδελεχείς συνεντεύξεις, αναλύσεις εταιρικών στόχων και τεστ ικανοτήτων είναι μερικά μόνο από τα στάδια που περνά η εταιρία και οι υποψήφιοι μέχρι να καταλήξουν σε συνεργασία. Το βασικό κομμάτι για την πραγμάτωση της πρόσληψης είναι η επικοινωνία μεταξύ των ενδιαφερόμενων μελών. Αναμφίβολα τα προσόντα και η ταύτιση τους με το αντικείμενο της εργασίας είναι το ζητούμενο. Ωστόσο τίποτα δε θα μπορούσε να επιτευχθεί εάν πομπός και δέκτης δε “μιλούν την ίδια γλώσσα”. 

Οι χρόνοι συνεντεύξεων και γνωριμίας μπορούν να μειωθούν αρκετά επιλέγοντας επαγγελματίες freelancers για την ολοκλήρωση ενός project. Μέσω της πλατφόρμας της Technus, που αποτελεί το μεγαλύτερο ελληνικό δίκτυο freelancers, μπορείτε να δείτε με μια ματιά την εμπειρία, την εξειδίκευση και το portfolio των freelancers που ταιριάζουν απόλυτα στις ανάγκες του project σας. Με αυτό τον τρόπο γνωρίζετε άμεσα τις δυνατότητες του επαγγελματία. Για να αποκτήσετε μια αποτελεσματική συνεργασία με freelancers είναι σημαντικό να εστιάσετε στην επικοινωνία. Με αυτό τον τρόπο θα αξιοποιήσετε στο μέγιστο τα skills του επαγγελματία. 

Σωστή επικοινωνία = Αποτελεσματική συνεργασία με freelancers


Εξωτερικεύστε τις αξίες της εταιρείας

Είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε ως φορέας τις αξίες και τον τρόπο που προσεγγίζετε τα ζητήματα που αντιμετωπίζετε. Το όραμα και οι αξίες της επιχείρησης σας πρέπει να είναι διακριτά σε κάθε project που ολοκληρώνετε.  Επίσης, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη εμπιστοσύνης μεταξύ σας, ειδικά εάν έχετε κοινό όραμα για την εξέλιξη σας. O Peter Drucker, γκουρού του management, επισημαίνει ότι “η εταιρική κουλτούρα υπερισχύει της στρατηγικής”. Τονίζοντας με αυτό τον τρόπο, την αξία μιας κοινής φιλοσοφίας πίσω από τη δράση κάθε μέλους του οργανισμού, εσωτερικά ή εξωτερικά αυτού. 

Δώστε σαφείς οδηγίες σχετικά με το έργο

Μια ξεκάθαρη και αναλυτική συζήτηση στην αρχή της συνεργασίας θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τον χρόνο σε επικοινωνίες στο μέλλον. Παρουσιάστε αναλυτικά το ζητούμενο της εργασίας που θέλετε να υλοποιήσετε και την οπτική προσέγγισης που ταιριάζει με τη φιλοσοφία της εταιρείας. 

Προσδιορίστε την αμοιβή

Όσο ξεκάθαρο είναι το αντικείμενο του project που καλείται ο επαγγελματίας να υλοποιήσει, τόσο χρειάζεται να είναι και ο καθορισμός του budget. Τα χρήματα που διαθέτετε για την ολοκλήρωση του έργου και η αμοιβή που ορίζει ο επαγγελματίας ότι απαιτείται πρέπει να συγκλίνουν. Όταν υπάρχει πλήρης διαφάνεια μεταξύ σας μπορείτε να ενεργήσετε χωρίς δεύτερες σκέψεις, σχετικά με τις χρεώσεις και τις εργασίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν. 

Χρονοδιάγραμμα ενεργειών

Η μισή επιτυχία μιας ομάδας οφείλεται στην οργάνωση. Με γνώμονα αυτό αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντική είναι μια καίρια οργανωτική δομή στα θεμέλια του οργανισμού σας. Ένα χρονοδιάγραμμα ενεργειών που περιλαμβάνει καταγραφή επόμενων βημάτων, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την εξέλιξη του project μέχρι την υλοποίηση του  και κατ' επέκταση την ικανοποίηση των πελατών. Αντίστοιχα, το ίδιο μοντέλο μπορείτε να εφαρμόζετε στον εξωτερικό συνεργάτη της εταιρείας. Μέσω κοινών deadline και digital εργαλείων που βοηθούν στην παρακολούθηση και υλοποίηση των έργων, θα είστε πάντα "on time" στο χρονοδιάγραμμα σας. 

Το ελληνικό δίκτυο freelancers της Technus θα σας βοηθήσει στη γρήγορη αναζήτηση και εύρεση καταρτισμένων επαγγελματιών. Πραγματοποιήστε δωρεάν εγγραφή σήμερα και μεγεθύνετε την αξία της εταιρείας σας, συνεργαζόμενοι με εξειδικευμένους ελεύθερους επαγγελματίες για την υλοποίηση των project σας.