Στελέχωση εταιρίας με freelancers | Technus Ελληνική Πλατφόρμα Freelancers - Technus

Στελέχωση εταιρίας με freelancers

Στελέχωση εταιρίας με freelancers - «Κάν’το όπως η Google»


Εάν διαλέγαμε μια χρυσή συμβουλή για κάθε εταιρία, η οποία θέλει να εξελιχθεί, θα ήταν «Κάν’το όπως η Google». Ο τεχνολογικός και πληροφοριακός κολοσσός του σύγχρονου κόσμου αποδεικνύει καθημερινά ότι έχει λάβει τις πιο καινοτόμες και αποδοτικές αποφάσεις. Πέρα από τα τεχνολογικά επιτεύγματα που έχει καταφέρει αποτελεί παράδειγμα εργοδότη καθώς σέβεται τις ανάγκες τους σε όλα τα επίπεδα χωρίς απαρχαιωμένους διαχωρισμούς. Ακόμη, έχει προχωρήσει σε στελέχωση της εταιρίας με freelancers. 

Γνωρίζατε όμως ότι η πλειοψηφία του εργατικού δυναμικού της Google είναι freelancers; Συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με έρευνες το εργατικό δυναμικό της Google αποτελούνταν από 120.000 freelancers. Ενώ οι μόνιμοι υπάλληλοι της, με βάση τη μισθοδοσία ήταν περίπου 102.000. Σίγουρα μια τέτοια κίνηση δεν είναι τυχαία, όταν μιλάμε για μια εταιρία που έχει headquarters σε όλο τον πλανήτη. 

Τα οφέλη από τη στελέχωση της εταιρίας με freelancers, για την υλοποίηση των project της, είναι σημαντικά και μπορούν να τη βοηθήσουν αισθητά στην ανάπτυξη της.

  • Μείωση κόστους

  1. Μισθοδοσίας
    Αρχικά, τα κόστη μισθοδοσίας μειώνονται αισθητά. Με την πρόσληψη ελεύθερου επαγγελματία  είναι ξεκάθαρο για την επιχείρηση σας ότι η συναλλαγή θα περιοριστεί στην κοστολόγηση του εκάστοτε έργου. Σχετικά με τις ώρες που χρειάστηκαν ή την απαιτητικότητα του. Η εταιρία επωφελείται μείωση κόστους, αυξάνοντας την αποδοτικότητα. Δεν επιβαρύνεστε με μηνιαία πάγια ποσά που ανταποκρίνονται σε μισθούς, ασφάλειες εργαζομένων και εργατικά επιδόματα. Μεγιστοποιώντας έτσι τα κέρδη από την ολοκλήρωση του έργου σας.
  2. Υποδομών
    Σαν εργοδότης θα γνωρίζεται ότι η χρηματική σχέση με το προσωπικό σας δεν περιορίζεται απλά στην αποπληρωμή των μηνιαίων αποδοχών. Στα κόστη των υπαλλήλων συμπεριλαμβάνονται  αναλογικά οι συνδρομές για τα προγράμματα software. Για εργαλεία δηλαδή που χρεώνονται ανά χρήστη και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εργασιακής θέσης.
  • Μειωμένη ανάγκη για χώρους γραφείων

Ο χώρος που εδρεύετε ή ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείτε κοστολογείται αναλογικά με το προσωπικό που απασχολεί η εταιρία σας. Οι περισσότεροι freelancers που ειδικεύονται σε τεχνολογικά σύγχρονα επαγγέλματα εργάζονται απομακρυσμένα. Αυτό αποτελεί ένα ακόμη πλεονέκτημα για όσους σκέφτονται ότι οι υποδομές τους ροκανίζουν κομμάτι του τζίρου τους.

Για το προηγούμενο έτος (2021) η Google κατείχε την νούμερο ένα θέση του πιο ελκυστικού εργοδότη. Είναι επιτυχία να προσφέρεις τα μέγιστα στο προσωπικό σου ενώ ταυτόχρονα μεγιστοποιείς τα κέρδη σου. Αν αναλογιστείς την εταιρία σου με ένα πρότυπο μοντέλο εργασίας σίγουρα θα βρεις πολλά θετικά σημεία.

Επιλέγοντας κάποιον ελεύθερο επαγγελματία για να ολοκληρώσει το απαιτητικό project που σε προβληματίζει, διευρύνεις τον επαγγελματικό ορίζοντα της εταιρίας σου.

  1. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα από εξειδικευμένους επαγγελματίες χωρίς να σε περιορίζει η γεωγραφική έδρα δραστηριοποίησης.
  2. Μπορείς να ορίσεις το χρονικό πλαίσιο συνεργασίας το οποίο, δεν είναι απαραίτητο να ανταποκρίνεται στο τυπικό 8ώρο. Παράδειγμα: Εάν σε προβληματίζει η διατάραξη παραγωγικού περιβάλλοντος ο freelancer IT μπορεί να επιλύσει ζητήματα out office hours. Σημαντικό παράδειγμα είναι η αποκατάσταση κυβερνο επιθέσεων, στο συγκεκριμένο ζήτημα μπορεί να επέμβει μόνο κάποιος εξειδικευμένος εξωτερικός συνεργάτης. Το πιο πρόσφατο αντίστοιχο συμβάν, είναι αυτό των ΕΛΤΑ. Ο οργανισμός διαχειρίστηκε την κυβερνοεπίθεση με τα αρμόδια στελέχη του αλλά και με τη συνδρομή εξειδικευμένων εξωτερικών συνεργατών.
  3. Last but not least, ο freelancer ως εξωτερικός συνεργάτης μπορεί να έχει μια διαφορετική οπτική των πραγμάτων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αποτελεί έναν άλλο κόσμο που σκέφτεται out of your box και μπορεί να δώσει μια διαφορετικού τύπου λύση στα προβλήματά σου.

Αν αναζητάς συνεργάτη για την επιχείρησή σου, τότε σκέψου τη στελέχωση εταιρίας με freelancers. Στην πλατφόρμα της Technus μπορείς να ανακαλύψεις το πρώτο δίκτυο επαγγελματιών, αποτελούμενο από τους μεγαλύτερους επιστημονικούς κλάδους στην Ελλάδα. Η επιλογή κατάλληλου συνεργάτη θα σε βοηθήσει να εξελιχθείς και να μεγιστοποιήσεις τα κέρδη σου.