Εργασία χωρίς προϋπηρεσία- Γίνε freelancer | Technus Ελληνική Πλατφόρμα Freelancers - Technus

Εργασία χωρίς προϋπηρεσία- Γίνε freelancer

Εργασία χωρίς προϋπηρεσία- Γίνε freelancer

To freelancing σου δίνει τη δυνατότητα να γίνεις αυτό που ονειρεύεσαι, σήμερα. Χωρίς περιορισμούς μπορείς να αδράξεις την ευκαιρία και να γίνεις κυρίαρχος της καριέρας σου. Ως freelancer επιλέγεις σε ποια μέρη του τομέα σου θες να αφοσιωθείς και εξειδικεύεσαι σε αυτά. Κερδίζεις χρόνο καθώς καταπιάνεσαι με ότι σε γεμίζει και εν τέλη αποκτάς προϋπηρεσία στον κλάδο σου άμεσα. Ειδικότερα αν είσαι φοιτητής και σε απασχολεί ο επαγγελματικός σου προσανατολισμός μη φοβηθείς να τολμήσεις να εργαστείς ανεξάρτητα. Εργασία χωρίς προϋπηρεσία, γίνεται! Παρακάτω θα δεις πως μπορείς να το καταφέρεις.

Σαν νέος επαγγελματίας μπορεί να έχεις συναντήσει αγγελίες εργασίας μακροσκελέστερες από το βιογραφικό σου. Πράγμα που δε θα έπρεπε να σε απογοητεύει. Σίγουρα είσαι πολλά περισσότερα από μια περιγραφή επαγγελματικών προσόντων. Ανάπτυξε τα προσόντα σου και δείξε τι μπορείς να κάνεις άμεσα με δικούς σου πελάτες. Εάν σε φοβίζει η απουσία πρότερης επαγγελματικής εμπειρίας μπορείς να δοκιμάσεις να:

Χτίσε το portfolio σου με αντικείμενο έναν εικονικό πελάτη

Ακόμη κι αν δε σου έχει δοθεί η ευκαιρία να εργαστείς στους μεγάλους ομίλους, agency ή πολυεθνικές που ονειρεύεσαι για να χτίσεις ένα ανταγωνιστικό portfolio, δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα εμπνευσμένο δείγμα των δυνατοτήτων σου. Σκέψου μια δυνητική εταιρεία και δημιούργησε ένα εικονικό project. Με βάση αυτό μπορείς να εμπνευστείς ένα στοχευμένο δείγμα της δουλειάς σου. Για παράδειγμα, εάν είσαι graphic designer μπορείς να σχεδιάσεις ένα πρωτότυπο logo για μια εταιρεία υποτιθέμενων νέων αναψυκτικών. Με αυτό τον τρόπο θα αναδείξεις τη δημιουργικότητα σου, τα οργανωτικά σου skills και τις γνώσεις σου.

Δικτυώσου αρχικά στο κοντινό σου περιβάλλον

Είναι λογικό η αγορά εργασίας να σε αγχώνει. Να σκέφτεσαι εάν θα ανταπεξέλθεις στο project και αν θα τηρήσεις τις προθεσμίες. Το καλύτερο αγχολυτικό που μπορούμε να σου προτείνουμε είναι η εξάσκηση. Μπορείς να προτείνεις στον κοντινό σου κύκλο να συνεργαστείτε. Εάν έχεις προσέξει σημεία που χρειάζονται βελτίωση και άπτονται του αντικειμένου σου μπορείς να τους κάνεις κάποιες φιλικές συστάσεις. Έτσι ίσως προσπαθήσεις κάποια στοχευμένη προσθήκη στο site ή να δημιουργήσεις μια διαφημιστική καμπάνια, ανάλογα πάντα με το αντικείμενο που ασχολείσαι. Η πρώτη ημι-επαγγελματική επαφή σου με το αντικείμενο που θες να καταρτιστείς θα σε βοηθήσει να αντιληφθείς τα δυνατά και αδύνατα σημεία σου. Με βάση αυτά θα μπορέσεις να εξελιχθείς. Ακόμη, θα μπορέσεις μελλοντικά να παρουσιάσεις ένα πρώτο δείγμα δημοσιοποιημένης δουλειάς σου μέχρι να αναλάβεις project βαρύνουσας σημασίας.

Κοστολόγησε ως μαθητευόμενος

Αν έχεις κάνει τα πρώτα βήματα προς αναζήτηση projects για να ξεκινήσεις την καριέρα σου, αλλά δεν έχεις λάβει ενθαρρυντικά μηνύματα, μην απογοητεύεσαι. Μπορείς να αναγράψεις στο βιογραφικό σου ότι είσαι μαθητευόμενος στο αντικείμενο σου, δηλώνοντας την παρούσα κατάρτισή σου. Έτσι, θα μπορέσεις να ρυθμίσεις αναλόγως των τυπικών σου προσόντων τη freelance αμοιβή σου ανά project. Με αυτό τον τρόπο θα πάρεις μέρος σε ειδικά προσαρμοσμένα projects στο αντικείμενο που δραστηριοποιείσαι τα οποία θα αναβαθμίσουν το portfolio σου.

Το πιο μεθοδευμένο σου βήμα εάν θες να εργαστείς χωρίς προϋπηρεσία, είναι να εγγραφείς στην πλατφόρμα της Technus. Πρόκειται για μια web εφαρμογή η οποία έχει δημιουργηθεί ειδικά για freelancers. Υπάρχουν project από μεγάλες και μικρές εταιρείες τα οποία διαφέρουν σε απαιτήσεις και μπορούν να υποστηριχθούν από πολλούς επαγγελματίες. Επίλεξε όσα πιστεύεις ότι μπορείς να υποστηρίξεις και κανόνισε μια συνέντευξη. Μην ξεχάσεις να παρουσιάσεις το portfolio σου. Η εργασία χωρίς προϋπηρεσία στον τομέα σου, δεν ήταν ακατόρθωτη τελικά. Καλή επιτυχία.