Freelancers Case-studies | Technus Ελληνική Πλατφόρμα Freelancers - Technus

Freelancers Case-studies

Freelancers Case-Studies

Τα case-studies αποτελούν τη βάση της επαγγελματικής ανάπτυξης, αποτελούν χρήσιμο εργαλείο marketing για freelancers, λόγω των γνώσεων και των νέων προοπτικών που προσφέρουν. Μια μελέτη περίπτωσης, αποτελείται από εκτεταμένη έρευνα για ένα διαδεδομένο θέμα, μπορεί να χρησιμεύει ως πυλώνας για την ανάπτυξη μελετών και νέων ιδεών. 

Υπάρχουν δύο κύρια είδη περιπτωσιολογικών μελετών

  1. Επίλυσης προβλημάτων 
  2. Περιγραφικές μελέτες

Ο γενικός σκοπός των freelancers case-studies είναι να περιγράψετε μια μεμονωμένη κατάσταση, προσδιορίζοντας τα βασικά ζητήματα της υπόθεσης. Για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός, ένα case study πρέπει να είναι καλά δομημένο και προσιτό στους αναγνώστες του. 

Συγκεκριμένα καλό είναι να περιέχει: 

  • Σαφή τίτλο
  • Μια γενική εισαγωγή του θέματος, πριν την εστίαση του ειδικού μέρους
  • Ανάλυση κυρίως θέματος 
  • Αναφέρετε λύσεις στο ζήτημα, σε περίπτωση που κάποιο ζήτημα απαιτεί λύση
  • Αποτέλεσμα της έρευνας, τα οφέλη που προκύπτουν
  • Προτάσεις, εύρεση δημιουργικών ιδεών 
  • Συμπέρασμα 

Στην περίπτωση των ελεύθερων επαγγελματιών, case study μπορεί να αποτελεί μια έρευνα, ένα θέμα της επικαιρότητας, μια θετική ανατροφοδότηση ενός πελάτη για τη καλή συνεργασία που είχατε ή η περιγραφή της διαδικασίας και της λειτουργίας του έργου που πραγματοποίησε ο freelancer. Χρησιμοποιεί μια σειρά από διαφορετικές μεθοδολογίες έρευνας, προσφέροντας ψυχαγωγία και ενημέρωση στους αναγνώστες. Ωστόσο, μια πλήρης και ρεαλιστική μελέτη, δεν θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη μόνο τα επιτεύγματα και τα δυνατά σημεία της εργασίας, αλλά και τις δυσκολίες. 

Freelancers Case-studies - Πως να αποτυπωθούν αποτελεσματικά

Feedback πελατών 

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας μελέτης περίπτωσης είναι να δοθεί κίνητρο στους πελάτες για σχόλια. Η αποστολή ενός email ή η δημιουργία ενός σύντομου ημερολογίου, στο τέλος ενός ολοκληρωμένου έργου ρωτώντας τη γνώμη του πελάτη, μετατρέπει τις παρατηρήσεις των πελατών σε χρήσιμα δεδομένα. Ταυτόχρονα, επιτυγχάνει τόσο την αξιολόγηση της εργασίας του freelancer όσο και τη δημιουργία ενός case-study. 

Καλή στοίχιση παραγράφων

Είναι σημαντικό η κάθε παράγραφος να είναι καλά στοιχισμένη, ώστε να τραβάει την προσοχή του αναγνώστη. Τα freelancers case studies, αφορούν ένα εξειδικευμένο θέμα με σαφήνεια και αξιοπιστία πληροφοριών, μπορεί να συμπεριλαμβάνει εικόνες και γραφήματα τα οποία θα διασφαλίσουν την επισκεψιμότητα της μελέτης σας. 

Μελέτη περίπτωσης ως οδηγός στρατηγικής marketing 

Όταν χρησιμοποιείται σε μια καμπάνια marketing, μια μελέτη περίπτωσης, μπορεί να έχει αντίκτυπο είτε για να αυξήσει την επαγγελματική φήμη του freelancer είτε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για μελλοντικά έργα. Ταυτόχρονα, κάθε πελάτης που ενδιαφέρεται να προσλάβει τις υπηρεσίες σας, θα νιώσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, βλέποντας τα freelancers case studies και τα έργα σας. 

Ο στόχος ενός freelancer είναι να πετύχετε περισσότερα έργα με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους και προϋποθέσεις. Μια μελέτη περίπτωσης είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να δείξετε στους πελάτες τις δυνατότητές σας και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η εργασία σας.