Πρακτικός Οδηγός Συνέντευξης με Freelancers | Technus Ελληνική Πλατφόρμα Freelancers - Technus

Πρακτικός Οδηγός Συνέντευξης με Freelancers

Πρακτικός Οδηγός Συνέντευξης με Freelancers

Η πρώτη επικοινωνία για μια επερχόμενη συνεργασία είναι καθοριστική για την οριστικοποίηση της. Η εταιρία ή επιχείρηση έπειτα από την αξιολόγηση των προφίλ των freelancers έρχεται σε επαφή με όσους ταιριάζουν περισσότερο. Οι επαγγελματίες που διαθέτουν το κατάλληλο βιογραφικό και portfolio για τη συγκεκριμένη εργασία, πραγματοποιούν συνάντηση με εκπρόσωπο του αντίστοιχου τμήματος. Στην αρχική συνάντηση ο υπεύθυνος ενδιαφέρεται να γνωρίσει καλύτερα την εργασιακή εμπειρία και τις επικοινωνιακές δεξιότητες του εκάστοτε συνεργάτη-freelancer.

Ο παρακάτω πρακτικός οδηγός συνέντευξης με freelancers θα σας βοηθήσει να διευκολύνετε την πρώτη επικοινωνία με τον εξειδικευμένο επαγγελματία

1. Δείγματα δουλειάς

Εφόσον θα έχετε μια προγραμματισμένη συνάντηση, οι freelancers θα φροντίσουν να σας παρουσιάσουν προηγούμενες εργασίες τους με συναφές αντικείμενο. Εάν θέλετε να δείτε τον τρόπο που έχουν διαχειριστεί προηγούμενες εργασίες τους, μπορείτε να το ζητήσετε εκ των προτέρων συγκεκριμένο δείγμα δουλειάς τους. Με αυτό το τρόπο θα εξοικονομήσετε χρόνο, θα δώσετε σαφείς κατευθύνσεις και θα επιτύχετε μια στοχευμένη συνέντευξη

2. Χρονοδιάγραμμα έργου

Τα στάδια του έργου καθορίζουν την ορθή πορεία του. Μπορείς στη συνέντευξη να εξηγήσεις στον freelancer το πλάνο για την ολοκλήρωση του project. Έτσι, θα αποφύγεις παρεξηγήσεις σχετικά με τον τρόπο εργασίας και τις απαιτούμενες προθεσμίες. Οι διευκρινίσεις σχετικά με το ζητούμενο αποτέλεσμα θα βοηθήσουν στην επιλογή του κατάλληλου επαγγελματία. Με βάση το χρονοδιάγραμμα που θα παρουσιάσετε ο freelancer θα σας ενημερώσει για τη διαθεσιμότητα του.

3. Τρόπος επικοινωνίας

Προκειμένου να ακολουθήσετε μια κοινή πορεία για την ολοκλήρωση του έργου είναι σημαντική η τακτική επικοινωνία. Η έγκαιρη αμφίδρομη επικοινωνία προλαμβάνει καθυστερήσεις σχετικά με την υλοποίηση. Εάν προτιμάς την επικοινωνία μέσω email μια φορά την εβδομάδα ή τη διαδικτυακή συνάντηση δύο φορές τον μήνα μπορείς να το θέσεις στη συνάντηση. Συμφωνώντας το μέσο και τη συχνότητα επικοινωνίας θα εξοικονομήσετε χρόνο. Οι απορίες των μελών θα συγκεντρώνονται και θα αναλύονται στις προγραμματισμένες συναντήσεις, ανάλογα με την εξέλιξη του έργου, επιτυγχάνοντας έτσι τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.

4. Κοστολόγηση project

Στην πρώτη συνάντηση/συνέντευξη μπορείς να θίξεις το ζήτημα της κοστολόγησης του project. Είναι πιθανό να έχεις αναφέρει το διαθέσιμο budget στην αγγελία του έργου. Σε κάθε περίπτωση μπορείς να προτείνεις τη μέση τιμή που είναι διατεθειμένη η εταιρεία να προσφέρει για την υλοποίηση. Σίγουρα θα χρειαστεί να έχεις ένα εύρος ελαστικότητας όσον αφορά το οικονομικό. Κάθε ελεύθερος επαγγελματίας διαμορφώνει τον τρόπο τιμολόγησης του έργου σχετικά με τις υπηρεσίες ή τον χρόνο που αφιερώνει. Μέσω της συνάντησης θα ορίσεις καλύτερα τις ανάγκες του έργου και θα μπορέσεις να αξιολογήσεις τον επαγγελματία που έχεις απέναντί σου.

Η συνέντευξη εργασίας είναι μια διαδικασία γνωριμίας, με θεματικό κέντρο έναν επαγγελματικό τομέα. Το ύφος που θα δώσεις στη συνάντηση, ως υπεύθυνος τμήματος και εκπρόσωπος της εταιρίας εκείνη τη στιγμή θα καθορίσει το πλαίσιο επικοινωνίας με τον επαγγελματία που έχεις απέναντί σου. Κάνοντας σαφείς ερωτήσεις θα λάβεις τις σωστές απαντήσεις. Ο πρακτικός οδηγός συνέντευξης με freelancers παραπάνω, μπορεί να σου δώσει κάποιες κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη δομή της συνέντευξης. Όσες περισσότερες πληροφορίες δώσεις για το έργο που θες να υλοποιηθεί τόσο πιο εποικοδομητική θα είναι η συζήτηση.

Η Technus μέσω της web πλατφόρμας της μπορεί να σε βοηθήσει να επιλέξεις ανάμεσα σε τοπ επαγγελματίες του τεχνολογικού και επιστημονικού κλάδου. Η συνέντευξη με freelancers θα σε βοηθήσει να διαπιστώσεις ποιος επαγγελματίας είναι ο κατάλληλος για την υλοποίηση του έργου. Τηρώντας τα παραπάνω tips, θα είσαι σίγουρος για την προσθήκη στην ομάδα από την πρώτη κιόλας επαφή. Ανέβασε ένα project στην Technus και βρες τον κατάλληλο επαγγελματία σήμερα.