4 λόγοι για πρόσληψη freelancer στο project σου | Technus Ελληνική Πλατφόρμα Freelancers - Technus

4 λόγοι για πρόσληψη freelancer στο project σου

Οι συνθήκες των τελευταίων ετών αλλάξαν άρδην την επαγγελματική ζωή όλου του πλανήτη. Η τηλεργασία έγινε η νέα πραγματικότητα ενώ οι digital δεξιότητες των εργαζομένων αναπτύσσονται καθημερινά. Όσο η μείωση προσωπικού χτυπούσε την πόρτα πολλών εργαζομένων τόσο οι freelancers αυξάνονταν προοδευτικά. Τα δεδομένα αυτά βοήθησαν στην εξέλιξη των εταιριών και των επαγγελματιών καθώς αμφότεροι βρήκαν με μια απλή αναζήτηση τον partner που έψαχναν.

Αν αναρωτιέσαι ακόμα πως μπορεί να σε βοηθήσει η πρόσληψη freelancer στο project σου, μπορούμε να δούμε τι σημαίνει επί της ουσίας ο όρος freelancer. Πρόκειται για έναν ελεύθερο επαγγελματία που μπορεί να βοηθήσει τις εταιρίες υλοποιώντας έργα ως εξωτερικός συνεργάτης. Έχοντας εξοικειωθεί με την έννοια του ελεύθερου επαγγελματία, η digital εποχή επιβάλει την άμεση πρόσβαση σε επαγγελματίες επιστημονικών, πληροφορικών, διαφημιστικών και γραφιστικών κλάδων.

Οι σύγχρονες επιχειρήσεις βασίζονται στην πρόσληψη freelancer για να παραμείνουν ανταγωνιστικές στο τομέα τους. Επιλέγοντας έναν ελεύθερο επαγγελματία-freelancer για την ανάθεση ενός συγκεκριμένου project οι επιχειρήσεις μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση και να αξιοποιήσουν εξειδικευμένες γνώσεις οποιαδήποτε στιγμή. 

Οι freelancers εξελίσσοντας καθημερινά τις γνώσεις τους στο πεδίο δραστηριοποίησης τους, παραμένουν updated στο επάγγελμα τους. Λόγω της ειδίκευσης τους και της συνολικής τους εμπειρίας από τις συνεργασίες τους, μπορούν να αναλάβουν απαιτητικά projects.

Τι είναι στην πραγματικότητα freelancer και σε τι βοηθάει;

Για επιχειρήσεις που θέλουν να μειώσουν κόστη και να αυξήσουν την αξία τους, οι freelancers είναι η καλύτερη «value for money» επιλογή. O freelancer μπορεί να αναλάβει είτε περιστασιακά project είτε να βοηθήσει σε έργα που απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις. Αυτός ο τρόπος συνεργασίας δίνει στην επιχείρηση μεγάλη ευελιξία, εφόσον ορισμένες ανάγκες της επιχείρησης αλλάζουν ή προκύπτουν νέες, οι οποίες δεν μπορούν να υλοποιηθούν inhouse. 

 Όσο η τεχνολογία εξελίσσεται παρατηρείται υψηλότερη ζήτηση για freelancers με γνώσεις όπως

  • Web development
  •  Digital marketing
  •  Κειμενογράφηση
  •  Γραφιστικά 
  • Social media specialist
  • Μεταφράσεις

4 λόγοι για πρόσληψη freelancer στο project σου

  1. Δυνατότητα επιλογής 
    Λόγω της αύξησης της προσφοράς των freelancers πολλοί κλάδοι ευνοήθηκαν με επιπλέον δυναμικό. Η εταιρία σας, θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα από μια μεγάλη γκάμα freelancers από όλη την Ελλάδα, χωρίς να υπάρχει προβληματισμός για τη χιλιομετρική απόσταση. Η επιλογή του κατάλληλου επαγγελματία για το project σου είναι στο χέρι σου. Μπορείς να βρεις τον ιδανικό συνεργάτη, ανάμεσα σε κορυφαίους επαγγελματίες με μια αναζήτηση στην πλατφόρμα της Technus.
  2.  Γρήγορη ανάπτυξη 
    Μέσα σε λίγες μέρες μπορείς να βρεις και να προσλάβεις επαγγελματίες υψηλής εξειδίκευσης. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να χρειαζόντουσαν μήνες για να βρεις και να ενσωματώσεις στην επιχείρηση σου τον κατάλληλο επαγγελματία. Εάν προσπαθείς να τηρήσεις μια προθεσμία ή να προηγηθείς στον ανταγωνισμό, αυτός ο χρόνος καθυστέρησης μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη της επιχείρησης σου για ορισμένο χρονικό διάστημα. Η γρήγορη ανταπόκριση στα προβλήματα που προκύπτουν βοηθούν στην παραγωγικότητα και την αύξηση της καινοτομίας της εταιρείας.
  3. Μικρότερο κόστος 
    Το κόστος είναι ένας βασικός παράγοντας επιλογής ενός εξωτερικού συνεργάτη. Επιλέγοντας έναν freelancer, αποφεύγεις έξοδα που θα δημιουργούνταν από τη πρόσληψη ενός μόνιμου επαγγελματία. Ωστόσο, δίνεται η δυνατότητα στην επιχείρηση να ζητήσει προσφορές από πολλούς freelancers, να συγκρίνει τιμές και να επιλέξει τον συνεργάτη που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της.
  4. Ανταγωνισμός 
    Εάν θέλεις η επιχείρησή σου να παραμείνει ανταγωνιστική και να προοδεύει στην αγορά, τότε πρέπει να παρουσιάζονται καινοτόμες ιδέες που εκτελούνται άμεσα. Η ταχύτητα στον ανταγωνισμό είναι το κλειδί της επιτυχίας, καθώς οι εταιρείες που κερδίζουν είναι όσες έχουν επενδύσει στο κατάλληλο εργατικό δυναμικό. Δώσε στην εταιρία σου την ευκαιρία να συνεργαστεί με τους καλύτερους του είδους, ανά πάσα στιγμή.

Η Technus μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσεις σημαντικά τους χρόνους έρευνας και επιλογής συνεργάτη. Αναζήτησε και επίλεξε με δικά σου κριτήρια τον επόμενο freelancer που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της επιχείρησής σου. Μπορείς να επιταχύνεις τη διαδικασία υλοποίησης του επόμενου έργου που της επιχείρησης σου κάνοντας εγγραφή στην Technus. Έπειτα σου δίνεται η δυνατότητα να καταχωρήσεις το project για το οποίο αναζητάς συνεργάτη και να έρθεις σε επικοινωνία με τους ενδιαφερόμενους. Η πρόσληψη freelancer στο project σου γίνεται πιο άμεση από ποτέ.