8 tips για να δημιουργήσετε αυθεντικό περιεχόμενο για το blog σας | Technus Ελληνική Freelance Πλατφόρμα - Technus

8 tips για να δημιουργήσετε αυθεντικό περιεχόμενο για το blog σας

Το 2023, ο «κόσμος» του blogging, μετράει αρκετά εκατομμύρια blogs παγκοσμίως. Αυτό το γεγονός έχει ανεβάσει σημαντικά τη δυσκολία στο να κάνει κάποιος ένα blog το οποίο να ξεχωρίσει, δημιουργώντας μοναδικό περιεχόμενο. Ελπίζουμε με αυτό το άρθρο να βρείτε μερικά χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν να συγγράψετε δημιουργικό και πρωτότυπο περιεχόμενο για το blog σας.

 

Tip 1: Ξεκινήστε από την επικεφαλίδα

Αν και οι περισσότεροι αρθρογράφοι θα ξεκινούσαν με το κυρίως κείμενο του άρθρου, η δημιουργία πρώτα της επικεφαλίδας μπορεί να σας βοηθήσει περισσότερο απ’ όσο πιστεύετε. Εάν ξεκινήσετε με την επικεφαλίδα, σίγουρα θα έχετε μια πιο καθαρή εικόνα για να προχωρήσετε στον σχεδιασμό του κυρίως κειμένου καθώς θα σας δώσει έναν στόχο για να σκεφτείτε και δημιουργήσετε γύρω από αυτόν. 

 

Tip 2: Εικονογράφηση

Αντί να χρησιμοποιείτε μόνο λέξεις για να αποδώσετε το νόημα σκεφτείτε την εικονογράφηση ως μια εναλλακτική λύση. Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας οπτικοποιημένο περιεχόμενο, θα σας βοηθήσει στο SEO και στην αύξηση του κοινού σας μέσω της οργανικής αναζήτησης. Τέλος, ένα δημιουργικό περιεχόμενο έχει πολλές πιθανότητες να αναπαραχθεί και να κοινοποιηθεί από τους αναγνώστες σας ακόμα και γίνει viral.

 



Tip 3: Άρθρα ενημέρωσης

Πολύ συχνά, είναι αρκετά δύσκολο για έναν blogger, να συγγράφει νέο και αυθεντικό περιεχόμενο. Σε αυτή την περίπτωση, σκεφτείτε να δημιουργείτε και να δημοσιεύετε άρθρα τα οποία θα ενημερώνουν το κοινό σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να ενημερώνετε το κοινό σας για εκδηλώσεις που αφορούν τον κλάδο σας ή για έρευνες που έχουν γίνει, θα προσφέρουν γνώση και θα τραβήξουν το ενδιαφέρον. Επίσης, μπορείτε να δημοσιεύετε αποτελέσματα διαγωνισμών που σχετίζονται με τον κλάδο σας, όπως για παράδειγμα ποια είναι τα καλύτερα βιβλία για το 2022.

 

Tip 4: Εκφράστε τη γνώμη σας

Αντί να αναφέρετε απλώς τις ειδήσεις ή μια πρόσφατη εξέλιξη, ενσωματώστε τις δικές σας σκέψεις για το θέμα. Εάν εγκριθεί ένα νομοσχέδιο που επηρεάζει τον κλάδο σας, γράψτε για την ατομική σας στάση σχετικά με αυτό. Αντί να συμπεριλάβετε απλώς μια ανακοίνωση για μια μεγάλη συγχώνευση κλάδου, δώστε τη γνώμη σας για το τι κάνατε διαφορετικά και τι πιστεύετε ότι αντιμετωπίστηκε σωστά. Το κοινό σας διαβάζει τα άρθρα σας γιατί γράφονται από εσάς και σίγουρα τους ενδιαφέρει η δική σας άποψη για την επικαιρότητα.

 

Tip 5: Πείτε την «ιστορία» κάποιου άλλου

Ως blogger, δεν είναι πάντα απαραίτητο να βασίζεστε στις δικές σας ιδέες και ιστορίες για νέες δημοσιεύσεις. Επικοινωνήστε με μια σημαντική ή ενδιαφέρουσα προσωπικότητα στον κλάδο σας και δημιουργήστε ένα άρθρο γύρω από αυτό το άτομο. Οι αναγνώστες συνήθως εκτιμούν το διαφορετικό περιεχόμενο από αυτό που τους έχετε συνηθίσει.

 



Tip 6:  Φέρτε τα «πάνω – κάτω»

Σκεφτείτε πόσο ενδιαφέρον θα ήταν εάν γράφατε άρθρο μέσα από το οποίο ο αναγνώστης θα λάμβανε τη συμβουλή σας αλλά με ένα λίγο πιο ανορθόδοξο τρόπο. Για παράδειγμα, αντί να συντάξετε ένα κείμενο το οποίο θα δίνει συμβουλές για αυθεντικό περιεχόμενο μπορείτε να συντάξετε ένα άρθρο το οποίο θα συμβουλεύει τι πρέπει να αποφύγετε ένα θέλετε αυθεντικό περιεχόμενο.

  

Tip 7: Βγείτε από το «κουτί»

Δοκιμάστε τρόπους για να δημιουργήσετε περιεχόμενο το οποίο θα είναι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Μπορείτε να γράψετε σε μικρά κομμάτια χαρτιού λέξεις ή φράσεις και να τις τοποθετήσετε σε ένα δοχείο. Την επόμενη φορά που θα συντάξετε ένα άρθρο, τραβήξτε 2 κομμάτια χαρτιού, συνδυάστε τις λέξεις και αναπτύξτε το περιεχόμενο με βάση αυτές τις λέξεις. Μπορεί να μην πετυχαίνει κάθε φορά αλλά σίγουρα θα σας βοηθήσει να αρχίσετε να σκέφτεστε έξω από το κουτί. 


Tip 8: Freelancers


Με έναν επαγγελματία στο πλευρό σας, θα έχετε την απαραίτητη βοήθεια και το περιεχόμενο που ευθυγραμμίζεται με το όραμά σας και ενισχύει τον αντίκτυπο του ιστολογίου σας. Οι επαγγελματίες συγγραφείς έχουν την τεχνογνωσία να δημιουργούν ελκυστικό, καλά ερευνημένο και εκλεπτυσμένο περιεχόμενο που συναρπάζει τους αναγνώστες. Επιπλέον, μπορούν να ενσωματώσουν σχετικές λέξεις-κλειδιά, μετα-ετικέτες και κεφαλίδες για να βελτιώσουν την κατάταξη του ιστολογίου σας και να προσελκύσουν περισσότερη οργανική επισκεψιμότητα. Ακόμα, οι επαγγελματίες συγγραφείς διαθέτουν εξαιρετικές δεξιότητες διόρθωσης και επεξεργασίας, διασφαλίζοντας ότι οι αναρτήσεις του ιστολογίου σας είναι απαλλαγμένες από γραμματικά λάθη, τυπογραφικά λάθη και ασυνέπειες. Τέλος, η εμπειρία τους στην ανάλυση του κοινού, βοηθάει στην προσαρμογή το περιεχόμενο του blog σας ώστε να έχει απήχηση στους αναγνώστες σας. Κατανοούν πώς να προσαρμόζουν τον τόνο, το στυλ και τη γλώσσα για να επικοινωνούν αποτελεσματικά με το συγκεκριμένο κοινό σας, αυξάνοντας την αφοσίωση των αναγνωστών. 

Εγγραφείτε στην Technus δωρεάν και επιλέξτε τον επαγγελματία που σας ταιριάζει!


Καλή αρχή!