WordPress: Οδηγός για να κερδίσεις χρήματα online δουλεύοντας από το σπίτι | Technus Ελληνική Freelance Πλατφόρμα - Technus

WordPress: Οδηγός για να κερδίσεις χρήματα online δουλεύοντας από το σπίτι

 Αν ψάχνετε τρόπο να κερδίσετε χρήματα online έχετε ανοίξει το σωστό άρθρο.

Το Wordpress είναι μια ευρέως διαδεδομένη πλατφόρμα που στεγάζει το μεγαλύτερο αριθμό ιστοσελίδων στον κόσμο σε σύγκριση με κάθε άλλη πλατφόρμα.

Μπορεί να ξεκινήσει κανείς να κερδίζει τα πρώτα του χρήματα online, δημιουργώντας το δικό του blog στο wordpress. Το wordpress blogging απαιτεί χρόνο και αφοσίωση, ειδικά στην αρχή, αλλά σύντομα θα ξεκινήσετε να απολαμβάνετε τους καρπούς των κόπων σας που θα σας αποζημιώσουν.

 

Δείτε πώς θα κερδίσετε χρήματα χρησιμοποιώντας τις διαφημίσεις του wordpress καθώς και από το ίδιο το content του blog σας.

 



1. Affiliate Marketing (Μάρκετινγκ Συνεργατών)

Affiliate marketing ή αλλιώς μάρκετινγκ συνεργατών, είναι όταν προτείνεται ένα προϊόν ή μια υπηρεσία στο κοινό σας λαμβάνοντας προμήθεια από την εταιρεία που διαθέτει το προϊόν ή την υπηρεσία κάθε φορά που κάποιος κλικάρει το σύνδεσμο.  Είναι ο ευκολότερος τρόπος να κερδίσετε χρήματα και να εργάζεστε από το σπίτι σας στον ελεύθερο σας χρόνο.

Μπορείτε να βρείτε και συμμετέχετε σε πολλά διαφορετικά προγράμματα καθώς υπάρχουν προγράμματα για κάθε κατηγορία προϊόντων και υπηρεσιών.

Αρχικά, θα πρέπει να σκεφτείτε τι είδους προϊόντα ή υπηρεσίες χρησιμοποιούν ή μπορεί να ενδιαφέρονται να αγοράσουν οι αναγνώστες σας. Στη συνέχεια μπορείτε, με βάση το κοινό σας, να αναζητήσετε το κατάλληλο πρόγραμμα για να συμμετάσχετε ή προϊόν για να προωθήσετε.

Έπειτα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα Wordpress plugin, όπως το prettylinks για να μπορέσετε να διαχειριστείτε τα affiliate link σας. Το plugin θα σας επιτρέψει να βάλετε link στις δημοσιεύσεις σας, να δημιουργήσετε links για το brand, να αλλάξετε αυτόματα τις λέξεις κλειδιά στους συνδέσμους καθώς και να παρακολουθήσετε της απόδοση των link σας στη σελίδα σας.

  

2. Google AdSense


Το google Adsense είναι ένας εύκολος τρόπος για κερδίσετε χρήματα από το Blog σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέστε το script της google στην ιστοσελίδα σας και να ξεκινήσετε να προβάλετε τις διαφημίσεις.

Θα πληρώνεστε από την google με τη μέθοδο του CPC (cost per click), δηλαδή κάθε φορά που ένας χρήστης θα κλικάρει τη διαφήμιση θα λαμβάνετε από την google το ανάλογο μερίδιο.

Το κόστος ανά κλικ καθορίζεται από τον διαφημιζόμενο σε αντίθεση με το CPM (cost per thousand impressions), δηλαδή όταν πληρώνεστε ανά προβολές διαφήμισης και όχι ανά κλικ, όπου «Μ» = 1000.

 

3. Advertising Plugin

Google AdSense είναι αρκετά εύκολο να το ενσωματώσετε στη σελίδα σας αλλά το ποσό που θα λάβετε θα είναι μικρό και κάθε κλικ μετράει.

Διαθέστε χώρο στη σελίδα σας και κάντε την περισσότερο κερδοφόρα. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να διαπραγματευτείτε την τιμή και τους όρους σας αντί να παίρνετε ένα μερίδιο από το κάθε κλικ.

Οι περισσότεροι bloggers χρεώνουν ένα σταθερό ποσό για τα banners που διαφημίζουν στη σελίδα τους. Είναι αρκετά πιο εύκολο να εξασφαλίσετε σταθερότητα στα έσοδα της σελίδας σε σχέση με τη πληρωμή ανά κλίκ.

Το advertising plugin ενώ σας προσφέρει σταθερότητα στο εισόδημα, χρειάζεται λίγο παραπάνω δουλειά από πλευράς σας. Πέραν της ενσωμάτωσης του κώδικα στη σελίδα σας, θα πρέπει να διαπραγματευτείτε την τιμή και τους όρους καθώς και να αναλάβετε τις διαδικασίες της τιμολόγησης.

 

4. Χορηγούμενα Blog Posts

Κάποιοι bloggers δεν ενδιαφέρονται να προβάλουν διαφημίσεις στο κοινό τους. Ο λόγος είναι ότι κάποιες φορές, χάνουν τον έλεγχο του περιεχομένου που προβάλετε μέσω των διαφημίσεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, κάποιοι χρήστες να ενοχλούνται από τις διαφημίσεις και σταδιακά να χάνουν το κοινό τους.

Ένας εναλλακτικός τρόπος για γίνει το blog σας κερδοφόρο είναι μέσω των χορηγούμενων άρθρων και δημοσιεύσεων. Λειτουργεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν και οι διαφημίσεις στην τηλεόραση. Η εταιρεία που ενδιαφέρετε να διαφημίσει το προϊόν ή την υπηρεσία της, σας πληρώνει για να το διαφημίσετε μέσω κάποιου άρθρου στους αναγνώστες σας. Με αυτό τον τρόπο ελέγχετε το περιεχόμενό σας καθώς μπορείτε να επιλέξετε εσείς τι θέλετε και πώς θέλετε να το προωθήσετε.

Για να μπορέσετε προσεγγίσετε τις εταιρείες που ενδιαφέρεστε θα πρέπει να συγκεντρώσετε όλα αυτά τα στοιχεία που αποδεικνύουν την κίνηση και την επισκεψιμότητα στο Blog σας. Για παράδειγμα, τα στατιστικά επισκεψιμότητας της σελίδα σας, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, Instagram κτλ.), δημογραφικά στοιχεία του κοινού σας καθώς ότι άλλη πληροφορία μπορεί να αναδείξει τη δουλειά σας.

  

5. Περιεχόμενο μόνο για μέλη

Οι μεγαλύτεροι θαυμαστές σας πιθανόν να σας πλήρωναν για να διαβάζουν περισσότερο από τη δουλειά σας. Δημιουργήστε ένα περιβάλλον μόνο για μέλη και μοιραστείτε μαζί τους ποιοτικότερο περιεχόμενο, βίντεο, ακουστικό περιεχόμενο και πολλά άλλα που ξέρετε ότι ενδιαφέρουν τους αναγνώστες σας.

Προσοχή! Εάν δημιουργήσετε περιβάλλον μόνο για μέλη, για το οποίο πληρώνεστε, δεσμεύεστε να δημιουργείται συνεχώς ποιοτικό περιεχόμενο, με συνέπεια στο χρόνο και στο περιεχόμενο διαφορετικά κινδυνεύετε να τους χάσετε.

Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε το περιβάλλον με μέλη χρησιμοποιώντας το Wordpress membership plugin καθώς είναι εύκολο και φιλικό προς τον χρήστη και προτείνεται για αρχάριους.

  

9. Γίνε freelancer

Εάν είστε blogger, σημαίνει ότι είστε ειδικός στο να γράφεται άρθρα που έχουν κοινό. Ξεκινήστε να πουλάτε τις υπηρεσίες σας, προφέροντας τη γνώση και την εμπειρία σας στους πελάτες σας γράφοντας άρθρα και περιεχόμενο για τις σελίδες τους.

Το freelancing πλέον είναι η πιο διαδεδομένη μορφή αυτo-απασχόλησης παγκοσμίως. Δοκιμάστε τον κόσμο του freelancing, εδραιωθείτε σε αυτόν και απολαύστε όλα τα προνόμια του. Μπορείτε να δουλεύετε από οποιουδήποτε, στον χρόνο που εσείς επιθυμείτε με τις αμοιβές που εσείς ορίζεται.

Στο wordpress θα βρείτε εργαλεία τιμολόγησης, προγραμματισμού, σχεδιασμού και πολλά άλλα που θα σας βοηθήσουν να αναδείξετε τη δουλειά σας.

Το μόνο που μένει είναι να δικτυωθείτε και να χτίσετε το δικό σας πελατολόγιο. Δοκιμάστε την ελληνική πλατφόρμα για freelancers και απογειώστε την καριέρα σας.